Niveaus

Tijdens onze evenementen begeleiden we wielrenners in verschillende groepen van verschillende niveaus. Om een indeling van de groepen te maken, werken we met de volgende niveaus:

Knecht

In Nederland ben je gewend om routes te rijden van 40 tot 60 kilometer met een gemiddelde snelheid van ongeveer 26 - 29 kilometer per uur. Je hoeft geen klimervaring te hebben.

 

​In het Sauerland maken we routes van ongeveer 30 tot 50 kilometer met daarin een koffiestop, indien gewenst. De gemiddelde snelheid zal ongeveer 15 - 19 kilometer per uur zijn. 

Vrijbuiter

In Nederland ben je gewend om routes te rijden van 60 tot 100 kilometer met een gemiddelde snelheid van ongeveer 29 - 32 kilometer per uur. 

 

In het Sauerland maken we routes van ongeveer 50 tot 90 kilometer met daarin een koffie- of lunchstop, indien gewenst. De gemiddelde snelheid zal ongeveer 19 - 22 kilometer per uur zijn. 

Kopman

In Nederland ben je gewend om routes te rijden van meer dan 100 kilometer met een gemiddelde snelheid van ongeveer 32 - 35 kilometer per uur. 

 

In het Sauerland maken we routes van ongeveer 90 tot 150 kilometer met daarin een lunchstop. De gemiddelde snelheid zal ongeveer 22 - 26 kilometer per uur zijn. 

Ligt het door jou gewenste niveau beduidend hoger dan het niveau van Kopman, dan is het voor ons zeer waarschijnlijk niet mogelijk om een gids te leveren die dat niveau aan kan. Uiteraard ben je nog altijd van harte welkom om je aan te melden voor een wielerarrangement en zorgen we voor uitdagende routes en staan we stand-by als de situatie daarom vraagt. 

Volg ons

  • Strava logo
  • Instagram Social Icon

Sauerland Wielrenvakanties

Herrlohweg 3, 59955 Winterberg, Duitsland

+316 53 88 00 68

©2018 by Sauerland wielrenvakanties.