ROUTES

Onze routes brengen je op de mooiste plekjes van het Sauerland.

We stemmen de lengte en moeilijkheidsgraad van de routes af op de verschillende niveaus. Uiteraard krijg je van ons een .gpx bestand van de route. Voorbeelden van routes vind je op deze pagina.

VOORBEELDROUTE 1

Deze 119 kilometer lange route brengt ons onder andere naar het hoogste punt van het Sauerland: de Kahler Asten. Met een totaal van ruim 2100 hoogtemeters is dit een pittige, maar prachtige route. Zeer geschikt voor de meer gevorderde renners. De lange beklimmingen in deze route lenen zich uitstekend voor de klimchallenge!

VOORBEELDROUTE 2

Deze relatief korte en gemakkelijke route is ideaal geschikt als verkenningsrit op de aankomstdag en om de benen op te warmen. De route start met licht glooiend landschap. In het tweede deel begeven we ons op het licht hellende terrein rondom Altenilpe, hebben we een snelle afdaling met fantastisch uitzicht richting Bad Fredeburg en een korte, steile (10%+) klim richting Grafschaft. 

VOORBEELDROUTE 3

Na een korte klim naar Wormbach volgt een bijna 20 kilometer lange, zacht glooiende passage door kleine, rustige dorpjes. Na zo'n 70 kilometer wacht de belangrijkste klim: over Glinge en het stuwmeer omhoog naar Faulebutter en verder naar Röhrenspring. Dromerige straatjes en fantastische uitzichten zijn de beloning voor de inspanningen van het klimmen.

VOORBEELDROUTE 4

Ondanks dat deze route 'slechts' 72 kilometer lang is, overbruggen we toch zo'n 1500 hoogtemeters. De route brengt ons naar de beroemde, 689 meter lange vleermuistunnel. Het venijn zit in de staart van de route met een paar korte, steile klimmen met stijgingspercentages over de 15%. De route door het betoverende Uentroptal maakt echter alles goed!

Volg ons

  • Strava logo
  • Instagram Social Icon

Sauerland Wielrenvakanties

Herrlohweg 3, 59955 Winterberg, Duitsland

+316 53 88 00 68

©2018 by Sauerland wielrenvakanties.