VEELGESTELDE VRAGEN

Welke wielrenspullen moet ik zelf meenemen?

Vergeet niet om jouw eigen racefiets mee te nemen.  Zorg ervoor dat jouw racefiets in goede staat is, zodat je veilig kunt wielrennen.

Daarnaast is het zaak om de volgende spullen niet te vergeten:

  • Helm (verplicht);

  • Wielrenschoenen met klikpedalen;

  • Voldoende wielerkleding (houd rekening met temperatuurverschillen tijdens klimmen en dalen);

  • Bidons;

  • Zonnebril;

  • Fietscomputer (met oplader);

  • Reserve binnenbandjes en remblokjes.

Is het mogelijk om, naast de genoemde data, dagen bij te boeken?

Uiteraard is het mogelijk om dagen bij te boeken en dus nog langer te genieten van het mooie Sauerland. Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden. Op de dagen voorafgaand aan en aansluitend op de specials is er geen programma, maar dat neemt niet weg dat we je niet kunnen helpen bij het maken van een mooie route!

Zijn de routes niet te zwaar en de heuvels te steil?

Het is natuurlijk nooit vlak in het Sauerland. Maar we stemmen de routes af op verschillende niveaus. We hebben veel routes met behoorlijk steile klimmen (10%+). Dit soort stijgingspercentages kunnen we uiteraard gemakkelijk vermijden als dat te zwaar is, zodat ook deelnemers met weinig klimervaring kunnen genieten van het mooie Sauerland. Daarnaast zijn we flexibel in het aanpassen van de routes en de plannen als de situatie daarom vraagt.

Hoe gaat een techniektraining?

Voorafgaand aan een door jou gewenste training, bespreken we eerst met elkaar de theorie met behulp van handige materialen. Vervolgens gaan we het geleerde in de praktijk brengen op een plek waar we dit goed kunnen oefenen. We oefenen steeds een onderdeel van de theorie. Hierbij geven wij je veelvuldig feedback en tips om je techniek aan te scherpen en te verbeteren.

Ik wil graag mijn partner meenemen, maar zij/hij gaat niet wielrennen. Kan dat?

Uiteraard is dit mogelijk. Neem hierover contact met ons op en dan regelen we het voor je. Natuurlijk betaalt zij/hij dan een lagere prijs.

Hoe is het weer in het Sauerland?

Bij slecht weer kan het zijn dat we het programma om moeten gooien. Het weer is iets wat we helaas niet kunnen regelen. Uiteraard doen we dit altijd in overleg. Bij extreme weersomstandigheden, zoals storm, onweer, etc. zullen we zeker niet gaan fietsen. 

Het weer in het Sauerland lijkt veel op dat van Nederland. De gemiddelde temperatuur ligt in de zomermaanden rond de 20 graden. Juli en augustus zijn de warmste maanden met gemiddelde temperaturen rond de 23 graden. 

De maanden juni tot en met september zijn tevens de droogste maanden. In het Sauerland is het vaak helder. Er zijn gemiddeld 1650 uren zon per jaar. Dat is vergelijkbaar met Nederland. Het meest schijnt de zon in de maanden juli en augustus (acht uur zon per dag). Doordat het Sauerland flinke verschillen heeft tussen de toppen, hoogvlaktes en rivierdalen kunnen er wel aanzienlijke verschillen in temperatuur ontstaan. Bovendien kan er op de toppen van het middelgebergte een flinke westenwind staan, terwijl er in het dal meestal weinig wind is. Je moet er dus wel rekening mee houden, dat hoe hoger je komt hoe kouder het wordt. Houd hier ook rekening mee wanneer je bedenkt welke kleding je mee moet nemen voor het wielrennen!

Wat is er nog meer te doen in het Sauerland?

Het Sauerland is één van de mooiste streken in Duitsland. De regio heeft een zeer gevarieerd landschap met onder andere de hoogvlakte rondom Winterberg en het 'Lenne und Rothaar' gebergte. Naast wielrenners, mountainbikers en wandelaars kunnen ook watersportliefhebbers hier hun hart ophalen bij één van de vele meren en rivieren. De regio kent ook het grootste grottenstelsel van Europa. Ook op cultureel gebied heeft de regio van alles te bieden. Het Sauerland kent vele gezellige pittoreske dorpjes met historische vakwerkhuisjes, burchten en oude kastelen. Op menig terras is het hier goed toeven met een heerlijk glas bier. Door het heldere bronwater wat hier uit de grond komt smaakt het bier in het Sauerland op een zomerse dag naar meer.

Volg ons

  • Strava logo
  • Instagram Social Icon

Sauerland Wielrenvakanties

Herrlohweg 3, 59955 Winterberg, Duitsland

+316 53 88 00 68

©2018 by Sauerland wielrenvakanties.