Weekend onder de loep!
Giro d'Italia special 2020
t/m 10 mei 2020

Op 9 mei start in Boedapest de 103e editie van de Giro d’Italia. Een goede reden om ons mei-weekend in het Duitse Sauerland in dit thema om te dopen!

Hoe ziet de ritten dit weekend er eigenlijk uit?
We rijden in groepen van verschillende niveaus en onder begeleiding van een gids. Op twee van de drie dagen is er in een deel van de route een wedstrijdelement. De rest van de rit houden we ons aan ‘Samen Uit, Samen Thuis’ en wachten we dus op elkaar.

  1. Op vrijdag staat “de proloog” gepland. Iedere groep rijdt op het eigen niveau een verkennende rit door het mooie berggebied. De benen laten wennen aan het klimmen!

  2. Na een goed ontbijt rijden we op zaterdag wederom een mooie rit. De afstand verschilt per niveau. Tegen het einde van de rit is er een segment van 5,5 kilometer lang. De deelnemers rijden daar "de individuele tijdrit" bergop. Tijden worden geregistreerd op ons eigen Strava-segment. Daar wordt het tussenklassement bepaald. Op deze dag is overigens, niet geheel toevallig, ook de individuele tijdrit in de Giro d’Italia. Dat kunnen we dan mooi bekijken voordat we aan een goed diner gaan!

  3. Op zondag is het laatste deel van de rit een segment van 10 kilometer bergop dat als wedstrijd omhoog wordt gereden - "de bergrit". Over de beide segmenten komt er uiteraard 1 winnaar (per niveau). Deze winnaar wint de ‘Cintura Rosa’.

 

 

 

 

Ik zie al wat overeenkomsten met de Giro d’Italia. Welke linkjes zijn er nog meer?

Om alvast een tipje van de roze sluier op te lichten:

  • Op de eerste avond organiseren we een korte, leuke quiz. Uiteraard gaan alle vragen over de Giro d’Italia. De winnaar pakt zomaar even 10 bonificatieseconden voor het klassement!

  • Daarnaast draait het in ons weekend, net als in de Giro, natuurlijk ook om het winnen van het felbegeerde roze!

  • Na afloop van de ritten op zaterdag en zondag is er de mogelijkheid om te kijken hoe de profs het er vanaf brengen in de Giro.

 

Is dit typisch een weekend voor wielrenners die willen vlammen?
Zeker ook, maar niet alleen. Zoals gezegd rijden we in groepen van verschillende niveaus. De lengte en de snelheid van de rit wordt daar ook op aangepast. Ook voor beginnende wielrenners is dit weekend dus prima te doen. Het grootste deel van de rit gaat om de gezelligheid en het genieten van de geweldige omgeving. Op twee van de drie ritten hebben we een wedstrijdelement ingebouwd om ook op dat vlak voor een sportieve uitdaging te zorgen en elkaar en jezelf even flink pijn te doen. Uiteraard wachten we op elkaar en hebben als regel ‘Samen Uit, Samen Thuis’.

 

Waarom heet het eigenlijk een ‘Special’?
Dit weekend wordt georganiseerd vanuit Hotel Herrloh in Winterberg. Zij bieden van april t/m oktober wielerarrangementen aan. De 6 weekenden in samenwerking met Sauerland Wielrenvakanties draaien om een speciaal thema of een speciale challenge. Vandaar de naam ‘special’.

Volg ons

  • Strava logo
  • Instagram Social Icon

Sauerland Wielrenvakanties

Herrlohweg 3, 59955 Winterberg, Duitsland

+316 53 88 00 68

©2018 by Sauerland wielrenvakanties.