Voorwaarden Sauerland Wielrenvakanties

1. Aansprakelijkheid:

We doen er alles aan om je vakantie tot een succes te maken. In geval van klachten zullen we ons inspannen om deze naar tevredenheid op te lossen. Mocht er onverhoopt sprake zijn van schade dan gelden de navolgende regels:

 • Sauerland Wielrenvakanties is niet aansprakelijk voor diefstal, persoonlijke ongelukken, valpartijen, ziekte, schade aan (persoonlijke) eigendommen of schade veroorzaakt door derden.  

 • Je bent zelf geheel verantwoordelijk voor ongevallen en schade. Wil je verzekerd zijn tijdens je vakantie, dan dien je daar zelf zorg voor te dragen. 

 • Sauerland Wielrenvakanties is in geen enkel geval verantwoordelijk voor lichamelijke of materiële gebreken waarmee je geconfronteerd wordt tijdens jouw (sport) activiteiten, ook in het geval als je rijdt in een groep met of zonder gids van Sauerland Wielrenvakanties.

 • Sauerland Wielrenvakanties is niet verantwoordelijk voor slechte weersomstandigheden.​ Bij slecht weer kan het zijn dat we het programma om moeten gooien. Uiteraard doen we dit in overleg met jou/jullie. Bij extreme weersomstandigheden, zoals storm, onweer, sneeuw, hagel, gladheid, etc. zullen we zeker niet gaan fietsen. Er wordt geen geld terugbetaald. 

 • In geval dat de gids onverhoopt ziek of geblesseerd is, krijg je niet je geld terug. We zullen er alles aan doen om een andere gids of volgwagen te regelen. Ook doen we onze uiterste best om te zorgen voor goede routes met .gpx, uitleg en stand-by.​

2. Verantwoordelijkheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor het verstrekken van de juiste informatie aan Sauerland Wielrenvakanties, die nodig is om een correcte reservering tot stand te brengen en uit te voeren. Dit betreft onder andere het verstrekken van de juiste naam, (mobiele) telefoonnummer en e‐mail adres. We verwerken deze persoonsgegevens met als doel om contact met je op te kunnen nemen om onze dienstverlening uit te kunnen voeren. We zullen deze gegevens uitsluitend verstrekken aan derden indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

 • Je bent verantwoordelijk voor het in bezit hebben van een geldig reisdocument (zoals bijvoorbeeld een paspoort) en een passende verzekering (reisverzekering en/of ziektekostenverzekering).

 • Je bent verplicht om de verkeersregels in acht te nemen.

 • Het dragen van een helm is verplicht bij alle fietsactiviteiten die Sauerland Wielrenvakanties organiseert.

 

3. Beeldmateriaal:

Op onze website of sociale kanalen maken we gebruik van beeldmateriaal (foto’s en video’s). Dit beeldmateriaal is gemaakt tijdens de Sauerland Wielrenvakanties evenementen. Het kan zijn dat je herkenbaar in beeld bent. Uiteraard gaan wij altijd zorgvuldig om met dit beeldmateriaal. Sauerland Wielrenvakanties zal in beginsel geen beeldmateriaal plaatsen waardoor objectiveerbaar onnodig schade door je kan worden ondervonden. Indien je niet wilt dat er beeldmateriaal gebruikt wordt waarop je herkenbaar bent, dan dien je dit bij ons expliciet te maken. Uiteraard zullen wij dan geen beeldmateriaal van jou gebruiken en/of dit verwijderen van onze website of sociale kanalen.

4. Betaling:

Om jouw reservering definitief te maken vragen wij je om een aanbetaling van 50% van het totaalbedrag. Je dient deze aanbetaling binnen 4 werkdagen over te maken op:

BIC: GENODEM1SMA.

IBAN: DE 97 46 06 28 17 51 84 63 05 01

Tnv. Th. Stöcker.

Vermeld bij de omschrijving: naam, evenement en aankomstdatum.

 

Je reservering is pas definitief na ontvangst van de aanbetaling. Het restant mag je bij aankomst voldoen en dat kan contant, per bankpas of creditcard.

 

Je reservering is gegarandeerd tot 18:00 uur op de aankomstdag. Indien je later wenst aan te komen, vragen wij je contact met ons op te nemen en/of ons je credit card gegevens door te geven.

5. Annulering:

 

Bij het annuleren van jouw reservering brengen wij de volgende annuleringskosten in rekening:

 

 • Tot 31 dagen voor aankomst: kosteloos annuleren;

 • Vanaf de 31e dag tot de 7e dag voor aankomst: 50% van de reissom;

 • Vanaf de 7e dag tot de 3e dag voor aankomst: 75% van de reissom;

 • Vanaf de 3e dag voor aankomst of als u niet komt opdagen (no-show): de volledige reissom. 

 

Wij raden je een annuleringsverzekering aan.

Je dient deze voorwaarden bij jouw boeking te lezen en voor akkoord aan te vinken en te ondertekenen.
 

Volg ons

 • Strava logo
 • Instagram Social Icon

Sauerland Wielrenvakanties

Herrlohweg 3, 59955 Winterberg, Duitsland

+316 53 88 00 68

©2018 by Sauerland wielrenvakanties.